Tycker jag fel då?

Vaknade av en signal på Christoffers mobil, senare ringde hemtelefonen en singnal. Busringare tänker jag, men jag vaknade och steg upp av det i alla fall. Det visade sig dock endast vara MUF kansliet som ville prata med Christoffer. Sedan råkar det komma upp när jag pratar i telefon med min mor, som blir helt chockad att jag är "moderat" (mer socialliberal) och plötsligt vill alla i familjen klaga på det. "Det kommer kosta massa pengar" säger min mor, "Gör som du vill" säger min far. "Skyll dig själv, du kommer inte bli omtyckt av kommunen och inte få jobb" säger min bror (jag bor i en röd kommun). Så motiverad börjar jag min dag. Jag blir bara så fruktansvärt less på att man inte får tycka som man vill utan att få skit.. När jag ville skriva ett arbete om droglegalisering säger läraren " Jaha.. Du är en SÅN där.." och mina vänner verkar SMÅTT less på mina liberala åsikter. Vadå, är det fel att tycka att alla ska få göra VAD de VILL så länge de inte skadar någon. "Cannabis förstör liv blablabla." Vem förstör egentligen folks liv? Är det drogerna eller är det staten som sätter de som odlar eller tar droger i fängelset? Tänk på det.
 " En mamma som är stressad pga barn och jobb bestämmer sig för att prova cannabis, odlar kanske lite hemma. Polisen blir tipsad och hon åker i fängelse på kanske 2 år. Barnen blir mammalös under den tiden, måste skämmas för henne eftersom droger är så JÄTTE HEMSKT!! " Okej, Vad förstör hennes liv i framtiden (eftersom hon kanske blir sparkad och får kanske inte jobb pga av drogerna) är det drogerna hon tog för att lugna ner sig, eller är det lagen som förstört hennes liv?
Jag tycker då att det är lagens fel.

Jaja, nog med detta. Jag ska försöka ta mig en promenad till biblioteket och föra tbx lite böcker.

Joyeux Noël

Vilken "underbar" morgon jag har haft. Vaknade av att telefonen ringde och min kära far frågade när han skulle hämta mig. När ljuset gick upp för mig insåg jag att jag skulle ta blodprov idag (igen, tredje blodprovet på en vecka, de ringde från Kiruna sjukhus och sa att mina värden, nånting med vita, antar vita blodkroppar var låga och att jag skulle ta fler prover. de ringer säkert efter jul och säger var det är som är fel på mig) så stressade med kläder och borstade tänderna för att sedan ila till bilen. Kommer dit och en manlig sköterska tar mina prover och längd & vikt. Pinsamt att säga "shit" när man inser hur mycket man väger (blev en chock, har ingen våg i lägenheten) Menmen, kommer hem och äter frukost för att sedan njuta av det välförtjänta lovet.
Dock har jag ont i halsen och inser att jag börjar bli sjuk. Ibland kan man bara hata att man måste äta cellgifter och få dåligt immunförsvar :( Skall dock inte klaga, utan dem hade jag mått mycket värre.
Två dagar till jul, längtar till maten och stämningen. Känner saknad av Rita och Nathalie och min syster med familj.
Aja, God Jul och GOTT NYTT ÅR!
Bonsoir / Kaj

RSS 2.0